Stanley & Livingstone

Algemene informatie

EEN GLOBE KIEZEN:

 

Een globe voor kinderen

Een globe voor volwassenen

 


Een globe voor kinderen

Kinderen worden van nature aangetrokken door de ronde vorm van een globe en door de vrolijke kleuren. Een globe is dan ook mooi educatief speelgoed. Het is belangrijk om bij de aanschaf van een globe rekening te houden met de leeftijd en interesses van het kind. Heel jonge kinderen hebben nog geen idee van de wereld. Dat moet worden ontwikkeld. Kinderen die dat wel al een beetje hebben, willen graag op de wereldbol aanwijzen waar ze wonen. Om de wereldoriëntatie te ontwikkelen wordt bij kinderglobes veel gebruik gemaakt van afbeeldingen; plaatjes van onderwerpen die kinderen aanspreken en die ergens op de wereld van toepassing zijn. Waar leeft de olifant? Waar wonen de eskimo's en waar staat de Eiffeltoren?

Voor de allerjongste kinderen raden we de knuffelwereldbollen aan; Hugg a Planet globes. Ze zijn zacht en vrolijk en de landen staan er eenvoudig op. Vanaf 5 jaar komen de globes met afbeeldingen in beeld. We hebben een dierenglobe en globe met allerlei afbeeldingen in heel klein formaat. Maar de grotere en serieuzere modellen, daar blijft telkens wat op te ontdekken. Zo'n globe heeft ook verlichting. En de landennamen staan er op. Zoekt u toch iets op de groei, of is het kind al rond de tien jaar, dan is de reliëf globe een aansprekende, stoere, echte globe. De bergketens zijn in voelbaar reliëf en als het lampje aan gaat zijn de landen in heldere kleuren duidelijk te herkennen. Een globe kan ook heel goed als nachtlampje dienen. Daarvoor is ook het sterrenglobetje met verlichting erg geschikt.

 


 Een globe voor volwassenen

 

De stijl Globes zijn er in soorten en maten. Welke globe past bij u? Laat eerst de plaatjes op u inwerken en bepaal op intuïtie en smaak welke globe u het mooist vindt.

De functie Is de globe vooral bedoelt om uw topografische kennis te vergroten en landen op te zoeken? Dan is het verstandig om een moderne, dat wil zeggen, actuele globe te kiezen. Een staatkundige globe ligt dan voor de hand. Een natuurkundige globe geeft meer informatie over de geografische gegevens zoals bergruggen en woestijnen. Is de globe bedoelt als decoratief element, of heeft u interesse in de geschiedenis van globes? Dan is een antieke globe een goede optie. Onze antieke globes zijn replica's van hoge kwaliteit. Bijna net zo mooi als een echte antieke globe, maar wel betaalbaar. De moderne globes (blauw of bruin) zijn up-to-date. De antieke globes niet.

Formaat en gedetailleerdheid Hoe groter hoe gedetailleerder de globe is. Maar waar komt de globe te staan? Op een bureau, een dressoir of boven op een kast. Of krijgt de globe een centrale plaats als eyecatcher in een hal of in een serre? De hele grote globes zijn zeer geschikt voor een groot kantoor, een expositieruimte of een hal.

De prijs We hebben globes vanaf € 7,95 tot aan € 9,700,- De meeste globes bevinden zich in een gebied tussen de € 50,- en de € 150,- In het zoekschermpje rechts op deze pagina kunt u op - uitgebreid zoeken - klikken daar heeft u de mogelijkheid om onze globes in een bepaalde prijsklasse te selecteren. Vul dan in het bovenste vakje het woord globe in en in de prijsvakjes b.v. 60 en 90. Dan ziet u alleen de globes die tussen de € 60,- en € 90,- zijn.

De duurzaamheid Kunststof globes zijn de beste keuze als u verwacht dat de globe veel zal worden gebruikt, b.v. in een gezin met opgroeiende kinderen. Een kunststof globe zal heel lang meegaan en verkleurt bijna niet. De papieren globes en de globe van glas in ons assortiment zijn wat dat betreft kwetsbaarder. Ze zijn wel gelakt en gefixeerd, maar bij een val kunnen er krassen ontstaan en staat hij langdurig op een plek met veel zonlicht dan geeft dat op den duur verkleuring. Daar tegenover staat dat de papieren globes een wat scherper kaartbeeld hebben omdat men op papier beter kan drukken dan op kunststof.

 


Op de pagina OVER GLOBES vindt u uitleg over de volgende onderwerpen:

Uitleg over de gebruikte termen in de globewinkel

Globe lampje verwisselen

Globes voor op school

Klik hier voor de geschiedenis van de globe

Terug


Copyright © 2003-2020 Vicus eBusiness Solutions bv Powered by Zen Cart